Friday, December 4, 2009

Spe nk ikot??

Salam..Selamat pagi sume...rase dh lame sgt ni xwt entry ni..biasela kan..xde ape yg nk dceritakan..idop bjalan seperti biase2 so mls nk cte tp ari ni tibe2 gedikx nk cte lak..hihi..ari ni lps kje aku nk blk kg lor...blk kg spe lg kan..mak mertua la..wahh..dh xmen bakal2 lg ni..huahua...nmpk sgt gedik ni...fedulik la kan..aku ni kire msk ni br 2 kali nk g umh mak mertua ni...gile serabai dpt menantu mcm aku...dh jd tunang anak dia pun br 2 kali jek g...ish..ish..ish...yerla kan...kan jauh umh mak mertua aku tu..bkn senang aku nk g tau...jauh ke..hihi..xpela kan...asalakan aku g dr xg lgsg..tu lg la nmpk kureng asam garam menantu namenye...hahaha...so...doakan la aku selamat pergi n selamat kembali yerrrr...soade spe2 nk ikot x...jom..jom..aku offer ni...hahaha.

Tuesday, November 24, 2009

Not in mood....No komen...!

erghhhhhhhhhhh
arghhhhhhhhhhh
irghhhhhhhhhhh
orghhhhhhhhhh



uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Tuesday, November 17, 2009

1 bln sudah....

Salam....selamat pagi sume...

ni entry khas aku buat sempena ari ni genap 1 bln aku jd sebahagian hak milik tunang aku...blom sepenuhnye hak milik la kan...nk penuh2 ni kena la kawin dulu...ahak...dh sebulan kami btunang,rase mase tlalu cptkan...
so aku harap ...
  1. hubungan kami kekal hingga ke jinjang pelamin ke nak cucu cicit n ke khir hayat idopku....InsyaAllah...
  2. mudah2an djauhkan segala dugaan dan cabaran yg terlalu berat utk aku tempuh..
  3. semoga kasih syg kami kekal selamanya
  4. moga kami jd pasangan yg tabah
  5. tetapkan ati kami n pjgkan jodoh kami

aku rase byk lg harapan aku tp cukup la setakat ni jek aku tulis....aku cume bharap tp ni sume ketentuan ilahi kan...ape2 pun kami bahagia....aminnnn...

*B, i luv u 4 ever n ever..wink*

Monday, November 16, 2009

Bile ati ni dh merajok....

ssh ke nk pujok kalo pompuan merajok or pompuan yg terlalu over sgt merajok melampau2.....aku pun xtau la ek..hihih..aku pun de mase merajok gak dgn tunang aku ni tp nasib baik la tunang aku ni jenis penyabar sgt2,kalo kena lelaki yg baran,agak2 pe yg jd kt aku ek..isk3x...takot...tp serius la...aku mengaku la kdg2 aku ni kuat merajok...nmpk jek mcm ilek2,xde prob kan tp kdg2 aku saje cr prob...hahaha....ala..bkn slalu aku nk wt prangai kan...skali skala kena pujok kan best...hihihi...tp kdg2 ssh gak kalo aku ni majuk lame2 sbb kami kan bjauhan,ssh nk jmpe so cm nk majuk lame2 pun pkir byk kali tau...yela kang aku majuk lame2 cian kt dia lak yg jauh tu...kompem gelisah xmenentu..eceh ayat xbole blah...hahaha...tp best gak kalo majok lame2...le kte uji dia kan...nk tgk gak cara dia nk pujok aku cmne.....sanggup ke dia dtg jmpe aku semata2 nk pujok aku...hihih...so sweet kan kalo cmtu...huhu...aku pnah dpujok dgn cara cmtu tau...tp wt mase ni skali jek la...time tu aku mare psl pe ek....ermmm..jap2..lupe lak...byk mkn semot ko t aku ni...hahahaha....ok..aku dh igt..hahaha...time tu kami plan nk jmpe la...plan baik punye...tup2 ble nk dekat smpi ari tu..tunang aku ni ckp xjnji le dtg ke x sbb dia de kje...adusss...time tu bengang tahap gajah la aku kan....hahahaha...yela..dh la ssh nk jmpe pastu ble dh plan de jek yg menghalang...dugaan2x....so dsbbkan aku mmg tahap bengang melampau...so aku merajok xhengat dunia la kan...hahaha..tup2....ari yg spttnye kitorg jmpe dia msg aku..dia kate dia on d way dtg....mak ai....time tu aku rase cm nk melompat lbh tggi even aku tau aku pendek...huahuahua...aku igt dia kelentong la kan...skali ko...btol la wei..dia dtg...siap wt surprise kt aku wei...seronok wei....gile meroyan aku time tu....hahaha...dh la dia dtg mengejot pastu dia bg surprise lg kt aku....hihih..dia bg aku present....korg nk tau ke ape...hihihi..gelak lg aku ni...hahaha..dia bg aku teddy bear pink...aku rase aku pnah wt entri bear yg aku dpt b4 ni...so sweet kan...bestnye...aku tgh brangan ni...ble lak dia nk wt cmtu lg kan....bg surprise...best2...kalo cmtu aku kena majok la kan...nk majok la...hahahaha...gedix..

Monday, November 9, 2009

Sudah Sihat...

Alhamdulillah...setelah cuti selama 3 ari..akhirnye kembali sihat...aritu aku de ckp yg aku nk demam kan,skali btol2 demam mlm tu..cpt2 g klinik tu pun kena pakse dgn mak aku,kalo aku xde maknela nk g klinik kan....hihih..tggu pengsan br nk g ,tu pun kena usung la jwbnye...so g klinik doc ckp mmg demam panas so dpt ubat demam,selsema,antibiotik n sakit tekak plus dpt MC...hihih...suke2...so dpt cuti 3 ari....hahaha...demam2 pun ari jumaat tu aku bantai tgk muvie PISAU CUKUR....hahaha...bgskan....kate demam so kean la g tmpt yg sejuk beraircond br syiokkk beku....blk dr tgk muvie idong aku meleleh2 hingus...hahah...br padan muke aku..nk sgt tgk muvie tu time demam2 kan...len kali wt lg...hihihi...

Thursday, November 5, 2009

Sakit..Huhu

Aku nk kena penyakit.....

Selsema + demam + sakit pale...

xsuke mkn ubat....huhuhu

skrg kena cirit birit....uwaaaaa

Shopping!!!!!!!!!!!

Aku mengidam wei....mengidam giles ni(cit..mengalahkan org preggy jek)..aku mengidam nk shopping ni...tlg bg aku duit tuk aku menshoppingkan diri aku ni...dh lame gile aku xshopping...nek merenyam tgn aku nk menghabiskan duit ni...aku nk bli baju baru,suar baru,kasut baru,selipar baru..tu jek yg aku igt kt pale aku ni...yg brg len aku xperlu sgt....yg penting pakaian baru,aku nk wei..........nak nek muak aku tgk dlm almari aku baju2 tu jek...bkk2 jek baju2 tu jek...kn best kalo bkk almari jek de je baju baru kan..hahaha..boringla...kalo nk iron baju opis tu smpi dh xtau nk pki baju ape lg..blk2 baju yg same berulang2 kali pki tiap2 mggu...kalo kuar jln2 pun same gak...aku perlukan duit tuk aku SHOPPING .....
.
.
.
Sape yg bermurah ati nk bg aku duit tuk dshoppingkan...sile angkat tgn...hihik!!!

Friday, October 30, 2009

BerHangin Episod 2

wei....aku tgh berHANGIN lg ni...geramnyeeeeeeeeeeeeeeee...mcm babs la..hah...kan aku dh nk start mencarut mengarot dh ni...smalam aku hangin psl mamat motor...ari ni aku HANGIN psl kedai telekomunikasi yg kononnye menambat ati aku ni.....bodo bengong tol la...aku dh tertipu k...td aku g kedai tu la...ala..yg bangunan dia warna biru tu...korg mesti tau kan..kalo yg lain de color merah n kuning kan...ni aku nk cte psl color biru ni..bil aku bln ni br smpi beberapa ari yg lps..ble aku tgk bil tu aku mmg dh tau la kan sbb line aku mmg dh kena barred 20/10 aritu...pastu aku check la kt hp aku apsal kena barred...
tgk2 jek bil aku mencecah 300 lbh ok...di ulangi 300 lbh...mne aku xberHangin...b4 ni aku pki nk jejak 30 hengget pun ssh..tibe2 bln ni bil aku cecah beratus2 hengget..kalo korg hangin x..mesti la kan...so dsbbkan aku xpuas ati dgn ape yg tjadi kt line aku ni..aku g la kedai blue tu...aku tanye la psl bil aku ni n tanye skali psl bil tunang aku sbb kami 2 org yg kena bil smpi tggi giles....pastu aku ckp la kt cust service tu

aku : kak!saya nk tanye psl bil saya,bole x tlg check kan itemised bil saya sbb saya xpuas ati npe bil saya tggi sgt smpi cecah 300 ni..
cs : kte xle nk check kan cik punye bil la sbb cik xde apply tuk itemised bil
aku : npe xle nk check pulak,bkn dlm system bole check ke outgoing call..?
cs : dlm system kte xle nmpk la cik,kt cn juz tunjuk ape yg de dlm bil yg adik dpt tu jek..mmg kte xle nk check cik punye bil panggilan kluar masuk tu...
aku : npe lak cmtu,saya pun kje cs gak,kitorg le jek nk tgk bil2 tperinci...
cs : btol cik,cn xle nmpk pe yg de dh gune...

pastu aku dh hangin la kan..dh la system dia bengong,xle nk check pastu aku ckp aku xpuas ati sbb aku ckp aku xgune byk ni npe nk kena byr pastu dia le lak ckp ape2 pun kena byr gak..ishh...bodsss tol la...aku ckp lg kredit limit aku 100 npe dh jejak smpi 300 lbh br nk barred...then dia br nk xplain kt aku yg pakej plan aku dh btukar drpd 40jam ke 20jam n sms 2000 ke 1500..pastu dia bebel2 la psl system dia tu...
wei....ko slh org la nk ckp psl system...aku pun tau la...aku kje bhgn kredit gak..aku tau la cmne proses nk tgk bil..ble aku dh mengHANGINkan diri aku kt depan dia...dia le wt BODO jek...dia juz le ckp ape2 pun cik kena byr kalo nk on blk line ni...wei....keypad lock tol la...aku xpki byk pastu ko nk srh aku byr..WTF...nasib baik aku ade lg sifat hormat menghormati ni..kalo x,dh lame aku sepak kusi tu biar sume org tau...kecik2 aku igt aku xberani ke...slh org la beb...
Dah2...aku mls nk cte pjg lg...wt aku lg Hangit jek...baik aku g solat tenangkan jiwa kacau aku ni...
.
.
.
.
Assalamualaikum....

BerHangin....

Korg HANGIN x kalo tibe2 ko drive dlm lane yg btol tibe2 de mat motor cilok then langgar ko nye bumper blakang...perghhh....cte nye cmni...smalam,time blk kjela kan..kalo dh time blk kje kompem la jem yg amat bangang la kan..aku bwk la kete dgn kadar kelajuan yg amat la plahan 30km/j,pemandu bhemah la katekan.huahaha...so dlm org sibok2 potong2 line n cilok2 even ko dh tau time tu jem..le lak nk cilok2 bagai kan...de la 1 mamat n 1 minah ni mencilok slbh kete aku n dgn slambernye dia langgar bumper blakang kete aku..time tu aku trus tpranjat,aku igt nk jek hon pastu aku nk trn nk tgk kete aku tp aku pkir jem2 cmni kalo aku trn mau nk kena hon dgn kete2 lain kan..dh la mamat yg langgar aku tu le lak wt BODO jek,blah cmtu jek...minah tu ilek jek xpki helmet..gile keras pale otak dia tu..
kalo time tu dia langgar kete aku pastu tjatuh nk jek aku lenyek pale dia pki tayar kete aku ni...aku nk tgk pale dia tu penyek ke x...blagak keras kan pale ko tu..sesampai jek aku kt umh..
pe lg kan..trn kete trus tgk blakang kete...nasib baik xde pe yg kemek...kalo kemek...mmg aku sumpah seranah mamat tu...hahahaha....

Wednesday, October 28, 2009

Sabotaj

Mggu lps ari jumaat kire2 pukul 5pagi Perodua Service Centre pkcik aku tlh tbakar dsbbkan kebakaran yg bermula di kedai halfcut sblh bengkel pkcik aku n merebak sehingga perodua..separuh perodua terbakar n menyebabkab 3 kereta customer n 2 kereta sndiri hangus terbakar,hanya ofis saje yg xtbakar...ada beberapa org nmpk pagi tu sumone yg baling benda kt atas kedai halfcut..ramai org bkata ni mgkn dsbbkan perbuatan owner kedai half cut tu sndiri bile dorg ingin mendapatkan perlindungan insurans..busuk sungguh ati mereka kan..kalo ko nk bkr tmpt ko pun jgn la libatkan tmpt org len...xke tu ko menyekat rezeki org...dh la busines pkcik aku ni business anak beranak...so dorg sgt2 kecewa krn dorg tpakse berhenti sementara dr business ni..perodua tu kena renovate blk sbb sume tmpt service hancur hitam legam tbakar...kenapa la de manusia yg xberhati perot kan...dunia oh dunia.....!!!!












Wednesday, October 21, 2009

Hantaran

Meh aku tunjuk brg2 hantaran yg aku bg kt pihak lelaki...mnela tau kan korg nk wt mcm aku punye ke kan...xdela cantik sgt tp okla kan dr xde..hihihi...tp aku suke hantaran aku even de org ckp color tema aku tlalu terang tp aku tetap suke...suka aku la kan..org lain xsuke dorg punye psl janji aku suke...thx to makcu sbb wtkan hantaran aku ni n FOC jek..hihihi...









9 dulang hantaran dr pihak aku n 7 dulang hantaran dr pihak lelaki tp aku bg dia xtra 2 brg so jd 11..

Majlis Apakah Yg Dmaksudkan???

Salam sume....aku dh kembali bkerja...cuti 4 ari sgt2 best woooo...sbnrnye smalam aku dh kje tp biase ar xmenyempat nk mengupdate blog ni...lgpun smalam masih dlm tahap nk gelak2,borak2 dgn mmber2 opis kan smbil2 tu wt kje so xde nyempatnye nk update...
ari ni aku nk bgtau la kan...mjlis ape la yg aku dok sibuk2 ckp kt korg kan....myb de yg dh dpt tau kot...tp pd yg xdpt tau lg so aku bgtau la ea...hihihhi....sbnrnye pd tanggal 17hb October 2009 bersamaan ari Sabtu,senang cte time org sibok dok smbut deepavali la kan chewah..brite tgempar lak...hihih...aku tlah dtunangkan dgn sumone yg 4 me sgt special la kan..kalo xspecial xkan aku tunang dgn dia kan...hihihih...so...tjadinye la Mjlis Pertunangan antara aku n my future husband..InsyaAllah...ahakz...
aku rase sgt2 teruja la kan...n xsangka aku nk jd tunangan org....tp Alhamdulillah sumenye djalan dgn selamat even ade gak halangan2 kecil yg blaku ketika tu...so ari ni genap 5 ari jd tunangan org ni...cm xcaye mase blalu begitu la cpt sgt...
Aku cte la serba skit pjalanan mjlis aku ek...tu pun kalo korg nk bacela kan..xnk bace sdh...hihihi
.
.
.
Sabtu ( 17hb October 2009)
7.30am : gerak g umh atok aku amik mmber aku yg dtg dr kl
8.30am : smpi umh n mandi2 ( g amik mmber aku,aku xmndi lg..haha)
10.30am: mak andam syura smpi n bsiap nk make up2
11.30am: hampir siap make up n siap2 pki baju n selendang
12.00pm: tggu ketibaan pihak lelaki (time ni dorg br nk grk dr umh bsanggar
12.30pm: dorg smpi tp de mslh skit sbb kek hantaran dorg jatuh..adus..bengang aku sbb xdpt rase cake tu so dorg kena bli cake baru
1.00pm : pihak lelaki smpi kt umh aku
1.05pm : sesi pbincangan dr kedua belah pihak..
1.30pm : mjlis sarung cincin bmule n sesi bgambar
2.10pm : mjlis selesai n jemputan djemput mkn
3.30pm : keluarga pihak lelaki berangkat pulang
.
.
then...selesai sumenye...hihihi...cmtu la serba skit yg aku le cte kan la...nk cte pjg2 t korg bkn nk bace pun..hihih
so aku sertakan gak la gmbr2 yg ado yek...








.
.
wt sementara ni aku tunjuk yg ni je la ek...byk sgt la pic..kalo nk tnjuk sume kompem makin pjg entri aku lak..aku dh xtau nk plh yg mne satu so aku tunjuk yg mne aku rase ok kan...hihihi
n d sini aku nk mengambil kesempatan la kan nk ucapkan berbanyak banyak banyak terima kasih kpd famly aku,sedare mare aku yg dekat n yg jauh,sahabat2 n kwn2 ku yg disayangi (amboi) ,jiran2 ku n kwn2 adik ku yg sudi dtg memeriahkan mjlis aku pd ari tu la n xlupe kpd make up artist aku Pn.Syura(etnik kreatif..hihi)...hope enjoy my engagement day.

Tuesday, October 13, 2009

Persiapan...

Ari ni rase penat+ malas + bosan sbb kje blambak2 n xabis2....ble nk abis kje ni ar...dh xlarat la ngadap pc ni....
ermm....kje kje gak tp persiapan tut tut aku blom 100% setel....hihihi....
dsbbkan aku tgh bosan ni..so aku list kan bpe percent aku dh setelkan sume perkara2 yg berikut mengikut perkiraan aku sndiri...ye ye ooo jek...hahaha..

1. Barang2 - 70% ( de lg yg blom bli sbb aku kan suke wt kje last minute..hahaha)
.
.
2. Rumah - 70% ( poyo jek rumh pun nk kire ke..hahaha)
.
.
3. Bilik - 80% ( ade yg blom lengkap psg lg spt cadar,langsir n etc)
.
.
4. Pakaian n selendang - 90% ( cume kena tmbh 1 butang lg kt baju sbb nk cover peyot buncit aku..hahaha)
.
.
5. Fizikal n Mental - 70% ( trase mcm lame lg kot sbb tu blom 100%..tggl bpe ari lg jek ann oi..)
.
.
6. tu je kot list yg de dlm pale aku wt mase skrg ni..kalo de ape2 pnambahan t aku bgtau kemudian..hihihi

Friday, October 9, 2009

Semakin Hampir...Menghitung Ari!

Salam..hye sume2 yg mengenaliku ini... hihihi..dh lame aku xmengupdate blog kan.... biasela...aku ni bz memanjang jek even kdg2 tu xde la bz sgt tp wt2 mcm bz gak.. hahaha...punyela mls nk update kan...
kali ni aku update pun sbb nk bgtau aku tgh menghitung ari ni.. wah...cm gempak jek bunyi kan..hihihi...
korg nk tau ker???? ermmmmm....nanti2 la aku cte ek... hihihi...
mcm nk lempang aku x...hahaha...
daaaaaaa.....

Thursday, September 24, 2009

Kembali BKeje...

Salam sume....hye...
aku dh kembali bkje....tp ati masih lg nk cuti rayer ni...hihih
mlsnye nk kje...g kje pun xde feel nk kje...
g kje xwt kje pun...dok sibok bace blog2 org len tp blog sndiri xupdate2 pun...
feel mls nk berupdate still ade even dh abis pose pun...hihi
biase la...aku kan RAJIN sgt2....sbb tu la xberupdate...
so...nk cte psl rayer la kan...xkn psl pose lak...
kan dh abis pose xcept la kalo dh de korg2 start pose 6...hihi
aku...?blom lg la...hihi..
kali ni rayer mcm2 biase jek...masih lg best la..even rayer kt jb jek...
xblk kl or perak pun thn ni..
masih lg meriah dgn kekecohan aku n cousin2 aku yg sengal2 belaka ni...
juadah rayer jgn cte la kan..mmg la ter...ter...amat la byk smpi xlarat nk mkn...
aku...?mkn xhengat dunia la kan....byk giles smpi terbuncit2 peyot tau...hihi..
tp tetap maintain kecik..haha...xle blah...
k la...mls nk cte pjg...tgk je la pic ni...xbyk sgt la sbb pic yg lain dlm camera...
yg aku nk tunjuk ni dlm hp buruk aku jek..
sile..sile lihat la..haha

1) aku n anak2 cousin aku ( aina n erika)
2) aku n cousin ( jijan)
3) aku n cousin ( kak ima)
4) cousin2 lelaki n adik aku(baju hijau pucuk pisang)
5) adik beradik ayah aku ( mak n ayah aku berbaju merah hati)
6) aku n awek cousin aku ( nisa)

* sume pic ni adlh separuh dr famly bsr aku..de lg separuh xdpt brayer bsama...

Friday, September 18, 2009

Dh nk rayer la....

Salam...sori la aku dh lame xupdate blog kan..
rase mls tahap kecipaan la nk update2 ni...
so...d cn aku nk mohon maaf sekiranyer selama ni aku de wt dosa2 kecil n dosa2 besar
kt korg2 sepanjang bkwn dgn aku n kwn2 blog aku ni...
maaf yer....sedih ni....thn ni rayer kt jb jek...xblk kg mak aku..blk kg ayah aku jek..
tp xrase blk kg pun sbb kt jb gak kan...hihi
xpe la...asalkan berayer ek...
Selamat Hari Rayer Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
rayer jemput dtg umh yer...
meh ramai2 serbu umh aku...

Thursday, September 3, 2009

Tukang Gunting yg Hampeh....

Aku nk wt segmen lps geram ni...ni sume pasal tukang gunting yg mmg hampas klape tua tol...
sopan skit kan bunyinye...hihihi
last week aku g salon..hajat di ati nk gunting rambut la kan....
sbb dh lame nk gunting tp aku mcm syg jek so xjd la...
tp kali ni aku nekad...aku g gak potong...
kt umh dh plan nk potong pendek paras bahu ke tengkuk ke kan...
skali smpi salon jek aku ckp lain..hahah...
aku srh tukang gunting tu nipiskan rambut aku jek..
pastu rambut dpn potong pendek smpi kening...
siap bg warning jgn potong rambut blakang aku,nipiskan jek...
so dia wt la kje dia kan...
lps setel dia kjekan rambut blakang aku..dia pun mulela nk potong rambut dpn aku...
potong punye potong skali aku mcm rase apsal lain mcm jek...asik nk potong jek..
pastu aku ckp la dh2...
pastu dia sikat rambut aku...skali pe jd tau....dia potong pendek giles...
bkn kt kening tp dia kerat atas kening tp bkn btol2 atas kening...kire atas lg...
perghhh....bengang giles aku...
dh jd mcm kanak2 zaman tadika aku rase....
aku ilek lg...tp dlm ati dh maki ala2 sopan..bln pose kan...hihih
lps sume setel dia srh aku tgk rambut aku kt lantai...
aku pun tgk la...tbeliak mata aku byk giles dia nipiskan...
aku mls dh nk ckp...aku ok kan je la...
lps byk aku blah blk umh..
smpi umh adik aku tegur apsal dgn rambut aku..
pastu siap gelakan aku....panas ati aku...
tang2 tu gak aku rase mcm nk jek amik rambut aku blk pastu tampal blk..bole x...
hihih...
skrg ni xsbr nk tggu pjg blk....
korg nk tgk ke...xyah la kan...
t korg xle tido mlm sbb tgelak xbenti2....
hahahah....

Wednesday, September 2, 2009

12 Ramadhan

Hye sume....
pejam celik pejam celik dh hampir setengah bln kte bpose kan...
dln mase bpose ni aku xde idea lak nk update2 blog ni...
phm2 je la kan...bln pose..sume bpose tmasuk otak aku ni...
otak aku ni xnk lak kuarkan idea nk tulisconteng2 ayat kt blog ni...hihihi...
so korg kena phm knape aku membisu...hahaha
t kalo dh idea yg best2 aku update la ek....
jwb nye smpi rayer la aku xupdate....hahahah...
tggu je la entry akn datang yerr...

Wednesday, August 26, 2009

Korang Prasan x?

Aku kompius ni....korg g cpt amik calender..
aku nk bgtau ni...
korg prasan x kte pose thn ni 29 ari jek...
npe aku xprasan ek...
ke mmg kte pose 29 ari jek slame ni...
npe aku br prasan ni...korg prasan ke x ek..?
kte pose 22 Aug kan....
kte rayer 20 Sep kan...
mean 29 ari je kan kte pose..
btol ke..
mmg cmtu ea...
ermm....pelik ni...
*nasib baik mmber aku tanye kt aku psl ni,kalo x smpi ke sdh aku xtau pun..hihi

Monday, August 24, 2009

Monday...

Mood ari ni adalah sgt2 dtahap yg lemah n sepi....
Sdh msk 3 ari bpose....tggl 27 ari...
Insyallah...

Friday, August 21, 2009

Esok Pose woooo.....

mari la kte wt tag ni.....
..
5 perkara yang anda suka tentang bulan puasa :
- bln pose ni bole wt amal ibadah lbh skit
- bole g tawarikh..hihi,1 thn skali beb dpt wt
- dpt blk awal dr biase...hihihi...
- byk mknan kt bazar2 tp aku xsuke g sgt pun...hihi
- dpt mkn kurma byk2...sukenye..
..
5 perkara yang best masa bulan puasa :
- sgt2 best ble ramai jiran2 yg rajin sesangat la
bg kitorg 1 famly mknan tuk bbuke(sistem barter la katekan)
- bole jimat duit sbb xyah bli mkn(save aku 1 bln)
- byk sgt org bpusu2 g bazar,nmpk sgt seronok..
- aku le start wt kuih rayer...(kalo rajin la..haha)
- ble dpt kumpul bbuke pose ramai2 dgn famly bsr aku...best giles...
..
5 jenis makanan/minuman yang wajib ade masa berbuka puasa :
- plg penting kurma la kan..
- nasi wajib ade...
- mak aku msti wt air teh o pns n milo pns...
- kuih muih
- pastu murtabak fav adik aku
..
5 perkara yang wajib anda lakukan sebelum berpuasa :
- ptama tama skali niat pose sebln jgn dlupekan..
- pastu mlm ptama g tawarikh beb..hihi
- jgn lupe bgn sahur ye sbb sahur adlh harus
- mkn byk2 sblm bmule pose esok yer..hihi
- wish kt mmber2 Selamat Bpose
..
5 cerita best/xbest puasa anda :
- xdpt pose 1 bln penuh...sedih2suke2..jd jahat jp
- buke n sahur dgn famly
- jln jem tpakse buke dlm kete...cit
- ble kte pose de org xpose sbb suke2 jek xnk pose...ptt ke?
- ble pose time tu la sibuk nk wt kuih rayer order kuih rayer...sgt2 best
..
5 orang yang tepaksa bocorkan rahsia puasa diorang :
- meera
- ayie
- owndferra
- Nisa
- ehem2...sile wt bole...hihi
settle kje aku wt tag shud ni...

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan kpd seluruh umat manusia yg beragama ISLAM.....
semoga ramadhan kali ini membawa keberkatan kpd kite semua....
**
Di bln Ramadhan yg penuh kesucian ini aku mengambil kesempatan ingin memohon kemaafan
sekiranya selama ini ade kesilapan dan kesalahan yg aku telah lakukan secara sengaja atau tdk sengaja....
sama2 kite jalani ibadah pose ini dgn penuh keredhaan....
**
Selamat Berpuasa ye kwn2 ku....

Thursday, August 20, 2009

Nk Gelak ke...nk Lempang Laju2...

Wei....aku xbole blah ni....apsal aku dpermainkan...huhuhu...sedih2...
npe jd cmni....aku xcaye...uwaaaaa.....
rase mcm nk golek2 kt opis ni skrang gak....
aku xcaye wei......tlg yakin kan aku....
btol ke sume ni.....ape yg dh tjadi ni......
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

btol ke ni aku....uwaaaaaaa....serius bkn aku

bkn2...shud..ko tipu....ni bkn aku kan....kan....kan....

aku rase nk tgolek ni.....tlg ckp ni bkn aku..

TIDAKKKKKKKK....

Bersuke Ria sblm Pose...

Smalam aku kuar dgn mmber aku,dr aritu mmber aku ni sibuk bangat nk ajak g bli Big Apple tu...
dia kate nk try la kan sbb b4 ni dia pnah rase J.Co donut tp blom rase Big Apple...
so aku pun dgn bangganye merelakan la diri ni sbb dia ajak kan..
aku follow je la..janji de org banje aku mkn kan...kan...kan...
wei..mkn byk tp kurus kering..hampeh tol
so kitorg pun g je la bli Big Apple yg diidamkan mmber aku ni...
aku juz teman je la kan...
tp rupenye aku pun dpt gak 1 Box...
mmber aku banje beb...lenjan la kan...hihihi...thnx ek...
byk wooo bli...yg box kecik tu aku punye la...yg besar tu dia punye la...hihihi
kecik pun kecikla janji dpt...hahaha
then pas bli kompem la g mkn kan sbb aku blom mkn lg...
msti la lpr giles babeng kan...hihihi...
so kitorg pun g la mkn kt SR....
aku mcm biase la kan...fav aku la aku bedal...hihihi




fish n chips n tropical smoothies....


aku kalo g SR aku try la nk amik mknan lain kan tp ble order jek kompem yg atas ni gak yg aku sebut...hihihi...xle tkr dh...

abaikan pale aku yg teleng tu...hihihi

*t dh pose xle dh mkn kt SR sbb kena buke pose kt umh n mkn nasi je la kan... :-( *

Wednesday, August 19, 2009

Kau Teristimewa!

Gembiranya duniaku
Sejak kehadiranmu di sisi
Kau telah mewarnai Kegelapanku
Harumnya hadirmu sayang
Terwujud suatu ketenangan
Indahnya Suasana hidup ini
Dikaulah kurniaan Dari Yang Maha Esa
Cahaya kegemerlapan Bersyukur kurasa
Atas segalanya
Dengarlah Sayang
Senyumanmu Memikat kalbu
Setiap waktu Kurasa rindu
Bila saja Kutatap wajahmu
Kata hatiku Kau teristimewa
Pelita hatiku janganlah sangsi terhadap cintaku
Kesetiaanku Tiada berbelah bagi
Segala dugaan yang tiba Biarlah kita tempuhi
Dalam keyakinan...

Tagged from ayie...

Wah...xsangka ni name aku d tag oleh ayie...
ape2 pun thanx la ayie sbb igt nk tag ann ek..hihi
meh jwb soklan ni....


1-Anda rasa anda hot?
i'm cool beb...aircond kuat giles...
2-Upload gambar ke sayangan anda!


3-Kenapa Anda Suka Gambar Ini?

sbb pic ni agak blur2..rase cm org gigil tgh snap pic ni..haha..

4-Bila kali terakhir anda makan pizza?

ermm...last time mase faiz banje aku mkn awal bln kot..

5-Lagu terakhir yang anda dengar?

aku tgh dgr lagu khatimah cinta by sixthsense

6-Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?

wt tag ni jek...pastu smbung wt kje la..

7-Selain dari nama anda sendiri, Anda suka dipanggil dengan nama ape?

juz ann kot...dh biase dgn name ni

8-Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori..

-En.Owndferra

-Cik Nisa

tu je kot..yg lain rasenye dh wt kan..

~Siapa No.1 kepada anda?

member aku la

~Bagaimana pula No.3?~

xde lor..aku tag 2 org je kan..hihi

~Pendapat anda pada angka 4~

bln 4 or num 4 la..

~Kate sesuatu tentang orang ke 2~

awek cousin aku..hihi

Tuesday, August 18, 2009

I' ve got sumthing from him...

kdg2 seronok gak kan kalo majuk2 ni...
hahaha...sbb ape tau...
kalo kte majuk,dia akan pujuk kan...kan...kan...
so kalo dia pujuk xjln gak..dia akn pkir sesuatu yg bole wt kte hepi blk or kembali normal la
kan...kan...kan...
so...agak klakar la kan..ble 1st time majuk gedix2 n tibe2 dpt sumthing yg so sweet...
hihih...nk tau ke ape dia tueeeeeeeee.....
..
..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

taraaaaaaa

so cute n trase gedix n mcm dak kecik..hahaha..pedulik ape aku kan

hihihi..

* thx u ehemm...ehemm *

Monday, August 17, 2009

3 ari yg membahagiakan..hikhik

Saat2 yg plg menggembirakan aku selama 3 ari bmule jumaat...
hihihi...apakah itu..???
aku sgt2 seronok wooo....terhibur sgt ati ni...
detik2 yg membahagiakan....
masa yg mencumburui kami....huhuh
tp xpe...walaupun sekejap...
tp sgt BERMAKNE.....apakah itu...???
treng...teng..teng....hihih....
JMPE SI DIA LA KAN...

Friday, August 14, 2009

Tagged...tagged...

sori la kengkawan...lmbt skit wt tagged ni...hihihi....
biase la..kemalsan melanda tuk update blog la...
k la..meh jwb tagged dr shud ni....
1. Berikan 1 hobi yang paling anda gemari:-
ermmm...hobi ea...byk...salah satu suke bace novel tp xde koleksi novel pun...hahaha...
2. Berikan 2 nama kawan anda yang paling rapat dengan anda:-
alamak...ramai...xyah sebut le x..t de yg trase la sbb xltk name dia...hihihi...
3. Berikan 3 jenis warna yang anda suka:-
suke putih,itam n hijau
4. Berikan 4 nama orang yang paling anda sayang:-
- mak n abah
- adik2
- ehem ehem...spe tu..hihihi
- kwn2
5. Berikan 5 jenis sifat manusia yang paling anda benci:-
benci kalo seseorg menipu
benci kalo seseorg talam muke
benci kalo seseorg xjujur
benci kalo seseorg xsetia
benci kalo seseorg mungkir janji
6. Berikan 6 benda yang mesti anda bawa sebelum keluar dari rumah:-
first of course la purse yg de duit,ic n lesen.
2..hp la..
3...spek
4...kunci
5...pen
6...brg make up even aku xmekap pun...wakakakak....
7. Berikan 7 destinasi percutian yang anda ingin suka kunjungi:-
sgt2 nk g korea...
paris
las vegas
pulau2 kt mesia ni
arab
england
london
8. Berikan 8 kenangan yang paling anda tak dapat dilupai:-
mase konvo..best
mase 1st time kje btol2 pas abis study
mase aku break off dgn xbf
mase aku kuar jln sorg2 tanpa hala tuju(dh lame xwt cmni..hihih)
mase aku kena operation...huhuh...
mase aku nek kapal yg hayun kuat2 tu(aku xtau name dia) kt genting dgn mmber2 opis
(xde makne aku nk nek lg k..)
mase aku kena declare..wah...
mase aku ....ala...date dh dkt ni...
9. Berikan 9 impian yang anda impikan:-
ala.....mls la nk bgtau impian2 ni...
hihi...takot xtercapai impian ni...
10. Berikan Award dan Tag ini kepada 10 orang kenalan blog anda:-
spe2 la yg nk wt tag ni yer...
sile...sile...

Tuesday, August 4, 2009

Thanx 2 Faiz...

Ahad mlm aritu aku tlh dkejutkan dgn panggilan dr adik aku...
dia bgtau mmber dia nk banje aku n famly mkn....so aku mcm xcaye giles...
aku tanyela btol ke ni...nk banje pe...tibe2 dgr dia sebut pizza jek...
trus aku jerit2 smpi tinge adik aku pekak la...haha....
so lps aku ltk phone jek..aku pun trus lari2 siapkan diri kan....
mak aku ilex jek xsiap pun..aku jek yg ala2 poyo xcited tlebih sdh kan....
tggu punye tggu adik aku blk...aku siap dr kol 8.30opm ni...
last2 adik aku smpi umh nk dkt kol 9.30...
adus...letih aku tggu....abis cair make up aku tau...wah...ble lak aku pki make up ni...hihih
so kitorg pun bgegas la g pizza tu kan....ceh..pdhal dkt jek...xjauh mne pun dr umh aku..
dh smpi pizza pe lg la kan....mkn time...eh...slh2..order dulu la kan...hihihi..
tepek muke adik aku jap...
dak baju itam yg tsengih ni la yg banje kitorg...faiz ni mber adik aku...
alamak...muke mak aku xtepek kt cn la,ayah aku lak xikot ye sbb de mesyuarat..hihih..


Monday, August 3, 2009

Soklan wt aku pening nk jwb ni shud....

sory hah...ari ni br sempat nk jwb soklan ni..tp peningla soklan ni..
cube je la jwb yer..hihihihi...
7 ciri wanita/lelaki idaman anda:-
aku ni org nye xbpe nk memilih la...aku slamber rock jek asalkan org nye...
baik...
jujur...
bole dpercayai...
setia...
ala2 manje tp bkn gedix yer...hihi..
btolak ansur dgn aku yg ala2 degil ni...hihihi lg...
dan yg plg penting...ape yg penting..kerjasama...
bkn2..bkn yg tu aku nk bgtau..hihihi lg skali...
yg penting hormat mak bapak n famly aku la...
k...setel 1 soklan....
7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup:
alamak ai..soklan ni plg ssh ni...aku ni ssh skit nk minat kt org lain..
bole x aku skip soklan ni...hihihi...ok2 shud n mira...org jwb k...
aduss...garu pale jap ni nk jwb...
1-dolu2 aku minat gak la dekat sorg mamat ni kan...ni time sek rendah la...
dia ni kire top 10 la...orgnye mcm ala2 mat saleh tp bapak dia bkn saleh la..hihih...
mule2 aku igt aku jek syok kt dia..skali dia pun syok kt aku la...wakaka..tp kitorg juz kwn je la...
xpnah pun nk bcinta ni..biase la..aku reti lak nk bcinta2 ni...name dia spe ek...aku lupe la...xpe..
abaikan name dia k...
2-bile naik sek men aku rase aku xde minat spe2 kot...hihi...
sbb time tu aku malas nk syok2 kt spe2 kot...bole x cmtu...hihihi...
3-bile time kolej lak...aku de tersyiokkk kt satu mamat ni tp kan..
mamat ni poyo la...trus aku jd xsuke...
4-lps aku abis blaja jek...aku dok lpk jek kt umh sbb time tu aku tgh couple la dgn xbf aku..
so time tu minat kt dia je la...ahakz...
5-then...lps aku clash..aku single setahun n xminat spe2...
6-wei...apsal aku cte psl lelaki jek...ok2..yg pompuan aku minat spe ek...
aku minat kt kwn2 aku yg 1 pale dgn aku la..best dpt skepale beb...
7-last skali...skrg aku minat kt spe lg kan...BF akula...hihihi...
fuhhh...abispun aku jwb soklan ni...seksa beb...
7 perasaan sekiranya anda keluar dengan seseorang yang anda minati:
1-suke
2-best
3-seronok
4-xcited
5-syiokkkk
6-mcm xnk lpskan dia...bole x..hihih
7-rindu
7 barangan/sesuatu istimewa yang ingin anda hadiahkan pada pasangan anda:
1-ingin tunaikan setiap permintaan dia..kalo bole la...
2-nk kete dia cat color orange tp aku xmampu la nk bg duit srh dia tkr color tu kan..mahal beb...
3-nk blikan dia t-shirt kolar byk2..suke tgk kalo dia pki t-shirt kolar...
4-kasut dh bg dh...bday pezen...hihi
5-coklat...dia suke coklat tp xpnah bg dia coklat...hihih...
6-suke nk wt kejutan kt dia..sesuatu yg sgt2 special kan..
7-ape lg ek..t la aku tanye dia nk ape lg...hihih
7 rakan yang anda mahu mereka buat PERIHAL 7 ini:
1-Cik nisa( tlg wt yer)
2-En.Hasrul
3-Shud
4-Mira
5-Ayie
6-num 3,4 n 5 kompem dh wt kan...saje je nk tag lg..hihih
7.b....sile jwb...hihih...
yahuuu...abis da aku jwb sume soklan...letih nk perah otak aku ni...
at last abis gak.....
ok2..sila jwb spe yg blom jwb ye..

Thursday, July 30, 2009

Sakit Pale + Migrain

Ari ni aku sakit pale mcm nk pecah......sbnrnye dr mlm td aku dh kena tp aku le lak wt dang jek kan...
igtkan sakit pale biase2 jek...
so pagi ni g la kje mcm biase even aku rase pale aku mcm nk tertanggal jek...
aku cube try test jd mcm biase jek...mls nk pkir psl pale ni..tp smpi skrg ni aku rase blom ok lg la..
mmber aku dh bg aku ubat paint killer n aku dh mkn ubat tu..
cm xde effect pun...
npe ek?aku tensen ke?aku pkir ape kt pale aku ni ek?sbb kje byk ke?
sbb cuaca kt opis ni sejuk sgt ke?adakah sbb aku dh lame xkena sakit ni....
n penyakit ni dtg blk kt aku....
arghhhh...aku xnk....xsanggup nk menanggung k...sakit wooooo.....
cmne ni?ade tak petua2 nk ilangkan sakit pale aku ni....kongsi skit spe yg pnah kena cm aku ni....
tulun...tulun...

Friday, July 24, 2009

I'm Going to KL tomorrow...

Destinasi seterusnyerrrrr ke K.Lumpur....bln ni bpe kali aku g kl ek...
2 kali kot...perghhh....rabak poket aku...
tp kali ni kedatangan aku ke kl bkn tuk menenjoy2kan diri aku tp
tuk melawat pkcik aku yg terlantar di bilik CCU di IJN yer...
pkembangan yg baik aku dgr dr mak aku,pkcik aku dh sedarkan diri..
so pak ulong...tggu kedatangan akak...hope jmpe akak,pak ulong btambah sihat yer...
i'm coming....

Thursday, July 23, 2009

Doakan kesihatan pakcik ku...

Smalam aku dpt brite drpd mak aku bhw pkcik aku tlh dmsukkan ke spital
dan tlh menjalani pembedahan jantung di Institut Jantung Negara(IJN).
Ari ni keadaan dia msh tdk sedarkan diri...
dpt tahu slps operation pkcik aku mengalami komplikasi buah pinggang lak..
keadaan skrg mcm 50-50 la......
aku agak risau tp cube mencoolkan diri..
mak aku pagi td tlh btolak ke Kl seorg diri menaiki bas...
skrg ni aku masih tdk dpt khabar brite dr mak aku ttg keadaan
pkcik aku antara dia dh sedar ke blom....
aku jugak akn terbangkan diri aku ke KL bsama ayah ku pd ari sabtu ni.....
hrp2 pkcik aku akn cpt sedarkan diri,keadaannya cpt sembuh n kembali sihat spt dolu2....
minta kwn2 ku sekelian tlg doakan kesihatan pakcik aku ea...
thanx u......mudah2an dgn doa kalian Allah akn makbulkan....
amin...

Pengumuman....Pengumuman!!!

Sesaper yg ingin membeli umah kos sederhana dan ke atas...
dan mengidam memiliki umah sendiri...
bolela anda melayari blog Hasrul tuk mengetahui lbh lanjut bkenaan
pembelian umah...
Harga bole di runding...btol kan hasrul....hihihi....
ni dh tlg promote ni....de komisen x....
hihihihihihi...........


Wednesday, July 22, 2009

System down...

Yuhuuuu...dh hampir halfday aku keje ari ni tp system down lak...
ape ke hal ntah...dh la aku trase ngantok n sejuk ni....ari ni ujan lak dr pagi.....
bole tak bg idea pe aku nk wt ni.....aku rasa aku nk
...
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
BALIKKKKKKKKKK.....
tidoooo...

Tuesday, July 21, 2009

Hari minggu yg merilekskan...

cuti mggu lps adalah saat2 yg best sbb aku lepak dok umh jek sepanjang 2 ari bcuti...
agak xpcayakan diri bile aku rase aku dok umh tanpa wt ape2 xtvt kt luar..
hihihi..tp sbnrnye mmg best sbb le layan tv puas2 sbb dh lame xlayan cte2 best...
so ari ptama cuti aku bgn lambat...haha...igt cuti2 aku dpt ilex jek tanpa wt ape2....
skali mak aku le lak srh aku msk....aduhhh.....
dh lame aku xmasak ni......dolu2 rajin la....skrg ni bkn xrajin tp skrg ni cpt pnat la.....
so xtvt memasak serah pd mak aku je la...
tibe2 dsbbkan aku dok lepak umh jek...mak aku pun mengambil kesempatan atas aku la....
mak aku srh msk lunch time....
aku pun dh pening sbb xtau nk masak pe...
so aku pun tgk la pe yg pttkan....lps dh tgk brg2 pe yg ado...
aku pun decide la...aku masak lauk ni jek....Asam pedas ayam...yummy..yummy....
pastu de la plus2 aku goreng ikan bawal n aku potong2 timun wt ulam...hahaha..
tu je la yg aku masak....asal bole je kan...hihihih...
n the last one yg aku msk pd ari ahad adalah ini...


Macaroni goreng....

Thursday, July 16, 2009

Aku dpt award la....

bestnye....for d 1st time aku dpt award dr member aku.....thanx mira...
igt gak kt org ni...siap bg award tu...seronok seyyyy......

so sape nk award ni gak,sile la bace blog aku yg xbpe nk syookkk ni yer....

silekannnnnnn....